Hjælp Dalgas Boulevard apotek med at få anmeldelser på Google

Influenza er et sygdom, som rammer luftvejene hos mennesker. Influenza findes i tropiske områder året rundt mens det i tempererede områder findes i vinterhalvåret. I Danmark spredes influenza i epidemier i gennemsnit hvert andet år. Når en influenza-epidemi rammer Danmark smittes i gennemsnit 1 ud af 5, svarende til 1 million danskere. For de fleste er sygdommen ufarlig, men for udsatte mennesker kan sygdommen ramme særlig hårdt, og ca. 1.000 patienter dør som følge af influenza under en epidemi.

De mest almindelig symptomer på influenza er feber, hovedpine, muskelømhed og træthed. For de fleste personer er influenza en ubehagelig, men ufarlig sygdom, som går over i løbet af en uge.

Kronisk syge og ældre over 65 år er særligt udsatte

For patienter, der lider af visse kroniske sygdomme, samt ældre over 65 år, kan influenza være en mere alvorlig sygdom, som kan lede til død. Derfor tilbydes patienter i denne risikogruppe årligt en gratis influenzavaccination, som beskytter effektivt mod influenza.

Gravide tilhører også risikogruppen

Den gravide moder er pga. forandringer i immunforsvaret særligt udsatte i forbindelse med en influenzainfektion. Det ufødte barn er også udsat, og der er en sammenhæng mellem influenza og for tidlig fødsel. Derfor tilbydes gravide i 2. og 3. trimester derfor også en årlig influenzavaccination gratis, som beskytter både dem og det ufødte barn mod influenza.

Sådan beskytter du dig mod influenza

Influenza er en luftvejssygdom, der smitter via dråber, der overføres via luften eller ved kontakt. Influenza smitter, når virusset kommer i kontakt med øjne, næse eller mund. Du kan derfor beskytte dig selv og andre ved at vaske hænder grundigt, bruge håndsprit og nyse ned i ærmet frem for hænderne eller ud i luften.

Influenzavaccination

Lægernes Vaccinations Organisation og Sundhedsstyrelsen anbefaler at patienter, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af influenza, årligt lader sig vaccinere. Vaccinen er gratis for patienter i risikogruppen.