Derfor kan det være sundt at bo i områder sydpå som Sydfrankrig

Sydfrankrig er kendt for sit køkken i verdensklasse, sin fantastiske natur og sin afslappede livsstil. Men vidste du, at det også kan være godt for dit helbred at bo i Sydfrankrig? 

Fra den friske luft til middelhavskosten er der mange grunde til, at det kan gavne dit generelle velbefindende at bo i denne region. 

Lad os se nærmere på, hvorfor det at bo i denne del af verden kan være godt for dit velvære! 

 

Frisk luft og afslapning 

En af de største fordele ved at bo i Sydfrankrig er, at det er hjemsted for noget af Europas renere luft. Det betyder, at dem, der bor her, kan nyde renere og friskere luft end deres kolleger i mere urbane områder i storbyerne. 

Og fordi Sydfrankrig er mindre tætbefolket end andre dele af Europa, er der masser af rolige steder, hvor du kan slappe af efter en lang dag. 

Denne kombination gør det lettere for folk at trække vejret dybt og genoplade deres batterier, hvilket kan bidrage til mindsket stressniveau og et bedre mentalt sundhed. 

Tjek også: Andersen Estate ud for huse til salg i Sydfrankrig.

 

Middelhavskost 

En anden grund til, at folk, der bor i Sydfrankrig, har tendens til at have et bedre helbred end andre steder, skyldes deres adgang til lækker, næringsrig mad fra hele Middelhavsområdet. Middelhavskosten består hovedsageligt af frugt og grøntsager samt magre proteiner som fisk og fjerkræ. 

Den indeholder også sunde fedtstoffer som olivenolie og nødder, som giver vigtige vitaminer og mineraler, der hjælper med at holde vores krop velfungerende. Desuden er mange retter lavet med lokale ingredienser fedtfattige, men stadig fulde af smag – perfekt, hvis du ønsker at holde en sund vægt uden at gå på kompromis med smagen! 

 

Fordele ved livsstil 

Endelig kan du ikke undervurdere de livsstilsfordele, der er forbundet med at bo i Sydfrankrig. Folk her har en tendens til at bevæge sig i et langsommere tempo end andre steder. De nyder livets enkle fornøjelser som at sidde uden for en café eller gå afslappede ture gennem et betagende landskab.

Bedre velvære

Denne afslappede livsstil er med til at fremme et godt mentalt helbred ved at mindske stressniveauet og give os tid til at værdsætte de små ting i livet – noget, vi ofte glemmer, når vi har travlt med at jonglere med deadlines på arbejdet eller med at holde kontakten med venner og familie derhjemme.

Du kan stadigvæk holde kontakten

Alt dette kan være svært, når man flytter til udlandet, men heldigvis er der ingen mangel på måder at bygge bro over denne kløft på – fra Skype-videoopkald til messaging-tjenester som WhatsApp eller Messenger, har det aldrig været lettere at holde kontakten! 

 

Et spring, der kan gavne dit liv

Hvis du er på udkig efter et sted, der tilbyder en uovertruffen livskvalitet, så kig ikke længere end Sydfrankrig! Ikke alene giver det adgang til nogle fantastiske seværdigheder, men den friske luft, lækre madvalg og afslappede atmosfære gør det perfekt for alle, der ønsker at tage sig af deres fysiske og mentale velbefindende.