Din guide til træning derhjemme – Skab en aktiv hverdag i fuld vigør

Vi hører alle, at vi skal huske at motionere. Men det er ikke altid lige let at presse det ind i en travl kalender. Måske synes du heller ikke at motion i et fitnesscenter lyder tillokkende. Heldigvis kan du sagtens træne derhjemme. Læs hvordan i denne artikel. Og hvis du føler dig overbevist om, at det er noget for dig så tjek udvalget af træningsudstyr ud lige her.

Vigtigheden af motion i hverdagen

Du ved garanteret allerede, at motion er vigtigt. Men hvorfor er det så vigtigt? Jo, motion styrker ikke kun kroppen på kort sigt men også på længere sigt. Ved at motionere nu, kan du på den måde undgå nogle af de skavanker, som kommer med alderen. Det inkluderer alt lige fra stive led og dårlig kondition, når du kommer mere op i alderen. Derudover er motion sjovt og kan derved give et boost til dit humør.

Hvorfor træne derhjemme?

Der kan være mange grunde til, at du hellere vil træne derhjemme end i et fitnesscenter. Det kan være, at du ikke har lyst til at bruge penge på et medlemskab, som skal betales hver måned. Måske føler du bare ikke, at du har tid til at tage en time eller to ud af dagen til at tage til og fra centeret, som måske er langt væk fra, hvor du bor. Eller måske synes du bare ikke, at det er sjovt at træne, mens du er omgivet af en masse andre mennesker.

Hvilken slags træning? 

Der er ikke noget entydigt svar på, hvad den rigtige slags træning er. Det vigtigste er bare, at du udfører en eller anden form for motion mindst et par gange om ugen. Hvis du har et bestemt mål, såsom at blive stærkere eller få en bedre kondition, er der selvfølgelig visse typer af træning, som egner sig bedre end andre. Disse kan du læse mere om nedenunder.

Det rigtige udstyr

Der findes mange forskellige måder at motionere på, men det bliver meget lettere, hvis du har det rigtige udstyr. Derfor er lækkert træningsudstyr en god investering, hvis du drømmer om at få gode motionsvaner. Se det som en investering i dit eget velvære. Du finder nok nærmest ikke noget bedre at lægge dine penge i.

Styrketræning

Hvis du gerne vil blive stærkere men ikke har lyst til at træne i et fitnesscenter, er det ikke noget problem. Du kan nemlig træne de samme muskler derhjemme som i fitnesscenteret – og det kræver ikke meget mere end et par håndvægte og måske en træningsbænk. Du kan finde begge ting på nettet. Styrketræning behøver altså ikke være så kompliceret, som mange gør det til.

Konditionstræning

Konditionstræning i form af løb kræver ikke meget mere end et par løbesko. Men Danmark er ikke ligefrem kendt for sit gode vejr, og det er ikke så tillokkende at løbe en tur i silende regn og slud. Derfor kan du investere i et løbebånd, som kan stå hjemme hos dig selv. Så bliver det meget lettere at klemme en løbetur ind i din hverdag, og når du er færdig, kan du hoppe direkte i bad.

Hvis du gerne vil prøve noget andet end det klassiske løbebånd, kan du i stedet overveje en romaskine eller træningscykel.

Smidighed 

Yoga er blevet meget populært blandt danskerne, og det er da også en rigtig god måde at strække din krop og booste din smidighed. Det kræver ikke andet end en yogamåtte og bum – Nu kan du gå i gang. Det er en god måde at starte dagen på, ligesom det kan være lækkert med en god stræk-ud-øvelse efter en lang dag i kontorstolen.