Astma øger risiko ved influenza

Personer med astma har øget risiko, hvis de smittes med influenza, og bør derfor få en influenza-vaccination.

Astma er en sygdom der skyldes en kronisk betændelsestilstand i luftvejene. Det er en af de mest almindelige kroniske sygdomme hos børn og unge, men ses også i vid udstrækning hos voksne. Patienter med astma oplever at deres luftveje hæver og trækker sig sammen, hvilket kan gøre det svært at trække vejret. Et astmaanfald kan triggers af forskellige ting, herunder luftvejsinfektioner, allergiske partikler og luftforurening.

Astma øger ikke risikoen for at blive smittet

Personer med astma har ikke større chance for at blive smittet med influenza, men en influenzainfektion kan være mere alvorlig for en person med astma. En influenzainfektion i lungerne kan provokere et astma-anfald. Personer med astma har desuden er større risiko for at udvikle alvorlige lungebetændelser, når de smittes med influenza, og astma er en af de mest almindelige årsager til at patienter med influenza bliver indlagt på hospitalet.

Personer med astma kan beskytte sig mod influenza ved at få en influenza-vaccination. Vaccinationen er gratis og anbefales af Lægernes Vaccinations Organisation og Sundhedsstyrelsen.