Leg og lær med hyggelige børneplakater

Indretningen på børneværelset følger ofte resten af huset, så der er en rød tråd eller gennemgående tema. Det gælder både for møbler, puder, hylder, sengesæt og vægdekoration. Uanset om din stil er boheme, minimalistisk eller bare legende, findes der børneplakater, der forbinder børneværelsets æstetik med resten at husets. Med plakater kan du skabe lige det udtryk og den farvekombination, du gerne vil have. Og så kan du ovenikøbet skabe en hyggelig lille læringsplatform på børneværelsets væg, hvis du har lyst til det. 

Personlige fødselsplakater

Hvis vi skal starte med begyndelsen, så er fødselsplakaterne ikke til at komme udenom, når vi taler om børneplakater. Det er oplagt at give som en personlig dåbsgave fra den nære familie. Mange forældre ynder også at få designet en personlig plakat til ophæng, når baby endelig har fået sit navn. Disse plakater er søde og personlige gaver fyldt med minder, og så pynter de så fint på et dejligt børneværelse.

Søde motiver til børneværelset

Hvad er vigtigt, når det kommer til udsmykningen hos husets mindste beboere? Det er naturligvis, at plakaterne scorer højt på cool- og nuttethedsskalaen. Helt små børn skal omgives af ting, som er genkendelige, men spændende. Dragende, men tryghedsskabende. Derfor har mange søde børneplakater et lille dyr som motiv. Som kunstner og illustrator har man mulighed for at justere og forstærke nogle af dyrenes træk, så de vækker interesse hos børn. Der betyder, at søde dyrebørn får lidt større øjne og et smil på læben. Dermed bliver de om muligt endnu mere nuttede, end de er fra naturens side. 

Alfabet- og talplakater

Tiden går hurtigt, og lige så snart børnene starter i børnehave, begynder interessen for tal og bogstaver at udvikle sig. Ofte starter det med, at børnene gerne vil kunne skrive deres eget navn og deres alder. Når skolestarten nærmer sig, har de fleste børn allerede eksperimenteret med mange af alfabetets 29 bogstaver. Børnehaveklassen byder på leg med tal og bogstaver i alle afskygninger. Det hele handler om, at barnet bliver fortrolig med bogstavernes lyde, og den øvelse bliver nemmere med illustrationer til hjælp. Derfor er det oplagt at hænge tælle- og bogstavplakater op på børneværelset, så de altid er ved hånden, sammen med en fin illustration og et antal til at hjælpe barnet på vej.

Hvis der allerede er meget farve og spræl på væggene, findes også helt enkle tal- og abc-plakater uden illustrationer, hvor barnet stadig kan se tallene samt bogstavernes former og rækkefølge i alfabetet.

Plakater med dyr til børn

Er du mere til den virkelighedstro gengivelse af naturens mange fantastiske dyr, kan naturplakater med dyr uden problemer hænges op og eventuelt danne en lille billedvæg på børneværelset. Fordelen ved denne type plakater er, at motiverne er tidløse. Den realistiske gengivelse af eksempelvis sommerfugle eller mariehøns henvender sig til alle aldre og alle, som finder glæde og ro i dyremotiver. Med andre ord kan barnet blive ved med at have glæde af plakaterne ind i voksenlivet.