Rejsevaccinationer til 5 populære rejsemål

Rejsevaccinationer er nødvendige for at beskytte os mod sygdomme, som vi ikke måske ikke har i vores hjemland. Det kan være alt fra malaria til kolera og endda stivkrampe. Nogle af de lande, man oftest rejser til, har ekstremt varierende vaccineringsregler og krav – så det er vigtigt at vide præcis hvilke vacciner du skal have før du rejser ud. I denne artikel vil vi undersøge de forskellige vaccinationer der skal tages inden man rejser til populære feriedestinationer som Thailand, Indonesien, Brazilien, Argentina og Mexico. 

 

Vi ser på typerne af vacciner der anbefales sammen med andre praktiske tips omkring vaccinationsprogrammer. Samlet set giver denne artikel et overblik over alle aspekter af vaccinationsprogrammer for disse destinationer – så du kan føle dig tryg på din rejse.

Rejsevaccinationer til Thailand

Thailand er et populært rejsemål og har en række vacciner der anbefales. Det vil sige, at du bør overveje disse vacciner inden du bestiller din rejse: hepatitis A, difteri-stivkrampe-kighoste (DPT), polio, japansk encephalitis og rabies. Du bør også overveje vaccinationer for malaria hvis du planlægger at besøge Thailand uden for de større byområder.

 

Læs mere om Thailand på Rejsekris.dk, der er en af Danmarks største rejseblogs.

Rejsevaccinationer til Indonesien

Indonesien er en anden populær feriedestination. Vacciner du bør overveje inden du rejser hertil, inkluderer hepatitis A og B, typhoid fever, polio, japansk encephalitis og rabies. Du bør også overveje at få en malaria vaccine hvis du planlægger at tage til områder med et stort risikoniveau for malaria.

 

Vi anbefaler desuden at du undersøger lokale vaccinering regler ved de forskellige regioner i Indonesien – da dette kan påvirke dine vaccinationer nødvendighed.

Rejsevaccinationer til Brasilien

Brasilien har et relativt højt risikoniveau for en række sygdomme, så det er vigtigt at blive vaccineret inden rejsen. Vacciner, som anbefales i Brasilien omfatter hepatitis A og B, tyfoidfeber, polio, japansk encephalitis samt rabies. Desuden bør du overveje vaccination mod malaria hvis du planlægger at rejse uden for de større byområder.

Rejsevaccinationer til Argentina

Argentina har et lavere risiko for sygdomme end Brasilien, men der er stadig en række vacciner du bør overveje inden rejsen. Disse omfatter hepatitis A og B, tyfoidfeber, polio, japansk encephalitis samt rabies. Desuden anbefaler vi at du får en vaccine mod gul feber hvis du planlægger at besøge naturområder eller tage til de landlige regioner i Argentina.

Rejsevaccinationer til Mexico

Mexico har et relativt højt risikoniveau for en række sygdomme, så det er vigtigt at blive vaccineret inden rejsen. Vacciner der anbefales hertil omfatter hepatitis A og B, tyfoidfeber, polio, japansk encephalitis samt rabies. Desuden bør du overveje at få en malaria vaccine hvis du planlægger at rejse til områder uden for de større byområder.

 

Det kan være meget forvirrende at skulle bestemme hvilke vacciner man skal have inden man tager på ferie til en bestemt destination

 

Derfor har vi her lavet en omfattende liste over de mest almindelige vaccinationer man bør have, inden man rejser til populære destinationer som Thailand, Indonesien, Brazilien, Argentina og Mexico. Vi håber dette giver dig en bedre forståelse af hvilke vacciner der skal tages og hvor man kan få dem – så du kan rejse sikkert og trygt.